Fietsenketen Bike Republic, vroeger bekend als Fiets!, opende dit weekend een nieuwe winkel in Oudenaarde. De opening kadert in een ambitieus expansieplan: de keten, die onderdeel is van Colruyt Group, wil zijn huidige winkelpark verdubbelen in de komende jaren.

De nieuwe winkel in Oudenaarde focust vooral op e-bikes, speed-pedelecs, toer- en stadsfietsen van merken als Trek, Gazelle, Koga en Kettler. Er is ook een sportief assortiment aanwezig met racefietsen, gravel- en mountainbikes van Ridley en binnenkort ook Koga. Naast de winkel is er een atelier waar fietsen onderhouden en hersteld kunnen worden. 

De opening maakt deel uit van een groots expansieplan. “Het is onze ambitie om de komende jaren naar een verdubbeling van ons winkelpark te gaan in Vlaanderen, Brussel en Wallonië”, vertelt Wim Teerlynck, algemeen directeur voor Bike Republic. “We focussen daarbij op een goeie geografische spreiding, zodat er voor klanten en potentiële klanten altijd een Bike Republic in de buurt is. De Vlaamse Ardennen waren tot nu toe nog een ‘blinde vlek’. Daar komt nu dus verandering in.”