MasterCard en PayPass Wallet ServicesMet het nieuwe platform PayPass Wallet Services kunnen banken, winkeliers en andere partners de consument een nieuwe generatie elektronische betaalmogelijkheden bieden. Met deze oplossing zou de aankopen van consumenten in winkels en online sneller en gemakkelijker verlopen. Aankopen kunnen nu worden geregeld met een simpele muisklik, via de touch screen van een tablet of met een smartphone.

Er zijn drie oplossingen: PayPass Acceptance Network, PayPass Wallet en PayPass API. De belangrijkste commerciële partners van dit aanbod zijn American Airlines en Barnes & Noble. Zij zullen deze dienst op hun online winkelsites aanbieden. De Citi bank zal de PayPass Wallet-oplossing aan zijn klanten aanbieden.

“Wij begrijpen dat er voor betalingen niet één enkele portefeuille-oplossing is die voor iedereen geschikt is. PayPass Wallet Services vereenvoudigt de aankoop doordat het aan banken, consumenten en de handel meer flexibiliteit biedt”, aldus de uitleg van Ed McLaughin, ChiefEmerging Payment Officer bij Mastercard.

PayPass Acceptance NetworkDit systeem is wereldwijd beschikbaar en biedt winkeliers de mogelijkheid om elektronische betalingen via verschillende kanalen te accepteren en vereenvoudigt de aankoopprocedure van de consumenten, aangezien ze hun bankgegevens of afleveradres niet meer hoeven in te geven.

PayPas WalletDit betreft een verzameling digitale portefeuille-oplossingen waarmee banken, winkeliers en andere partners hun consumenten toegang kunnen geven aan hun eigen portefeuilles. Dit systeem is toegankelijk voor houders van kaarten van American Express, Discover, Visa of elk ander type creditcard, debitcard of prepaid card.

PayPass APIMet dit platform kunnen partners van MasterCard hun eigen digitale portefeuille verbinden met het PayPass Acceptance Network om te profiteren van de betaal-, fraude- en identificatiediensten van MasterCard.

Deze diensten zullen in het tweede kwartaal van 2012 in eerste instantie beschikbaar komen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.