De opstart van discountwinkel Mega World, de winkelketen die Blokker moet vervangen, verloopt moeizaam. Voorlopig is het zoeken naar winkels met de nieuwe naam en veel rekken blijven leeg. “De bevoorrading van de winkel gaat niet zo makkelijk, onder meer door de coronacrisis.”

Het afscheid van Blokker België gaat iets trager dan voorzien, maar normaal gezien moeten de eerste winkels in de loop van deze week de nieuwe naam Mega World krijgen. “Eind vorige week waren er in enkele winkels al producten van de nieuwe discountketen te zien”, zegt Eric Vuchelen van de liberale vakbond ACLVB. “Daar zaten onder andere borden, een sweater van Adidas voor 25 euro en prullaria van Coca-Cola voor het maken van cocktails en ijs bij. Er werden ook luidsprekers van Philips verkocht die elders 600 euro kosten, maar hier voor 200 euro aan de man gebracht werden. Die zijn in geen tijd verkocht geworden. De verkoop verliep sowieso niet slecht.”

Mega World kampt met logistieke problemen bij de opstart, waardoor veel rekken er vandaag leeg bij liggen. Daar zit de corona-crisis voor veel tussen, maar ook het feit dat er een opstart moet gebeuren in een korte tijd. Toch is het vertrouwen in Dirk Bron intussen niet verkleind, zegt Eric Vuchelen. “Er was veertien dagen geleden een ondernemingsraad waar hij aanwezig was en waarop hij een kordate indruk gaf. Er zijn natuurlijk de rechtszaken die hem boven het hoofd hangen in Nederland, maar alles in acht genomen, zien de eerste tekenen er niet slecht uit.”