De online veilingsite Neckermann.com zal in de komende uren besluiten of zij een verzoek indienen voor bescherming tegen hun schuldeisers. Ook de Belgische dochteronderneming zou volgens Kurt Staelens (CEO) met deze mogelijkheid rekening houden. Door de crisis in de retailsector en strategische fouten in het verleden werd de site de afgelopen maanden geconfronteerd met een aantal financiële problemen .

Het Amerikaanse fonds Sun Capital heeft onlangs besloten om bij Neckermann in Duitsland 1.380 van de 2.400 banen af te schaffen. Ook in Vlaanderen verdwijnen mogelijk 150 van de 500 banen. Als de onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden in Duitsland geen positieve resultaten opleveren, is het niet uitgesloten dat Sun Capital weigert nieuw geld in het bedrijf te injecteren. In dat geval zou het concern gedwongen kunnen zijn een verzoek voor gerechtelijke reorganisatie in te dienen om zich tegen zijn schuldeisers te beschermen .

Hoewel de dochterondernemingen van de groep die in de Benelux zijn gevestigd juridisch gescheiden entiteiten zijn, wordt een reorganisatieprocedure niet uitgesloten. "We onderzoeken momenteel de cash flow posities van dit jaar en van volgend jaar. Ik sluit niet uit dat ook wij een verzoek voor gerechtelijke reorganisatie zullen indienen. Mocht dit gebeuren, dan zal deze procedure echter hoofdzakelijk gericht zijn op herstart van de onderneming”, legt Kurt Staelens uit.