De Amerikaanse Natalie Knight wordt vanaf 1 maart 2020 de nieuwe CFO van Ahold Delhaize. Daarnaast zal ze toetreden tot het directiecomité van de groep. Dat maakte Ahold Delhaize vandaag bekend. 

Tijdens de algemene vergadering van de aandeelhouders in april 2020 zal Natalie Knight benoemd worden tot de nieuwe CFO van Ahold Delhaize. Daarnaast zal ze ook vanaf 1 maart 2020 toetreden tot het directiecomité van de groep. Natalie Knight volgt zo de huidige financieel directeur Jeff Carr op, die vorige maand besloot om het bedrijf te verlaten. Al blijft hij wel nog actief tot het einde van zijn mandaat in april 2020, wat moet zorgen voor een soepele overgang. 

De Amerikaanse Natalie Knight werkte voordien bij Arla Foods, een Deens zuivelbedrijf, waar ze aan de slag was als CFO. In die functie speelde ze onder meer een belangrijke rol bij het realiseren van het transformatie- en efficiëntieprogramma ‘Calcium’, dat de kostenbasis van het bedrijf flink verlaagde. Daarvoor was ze 17 jaar lang aan de slag bij Adidas, waar ze verschillende financiële functies bekleedde en onder meer de overname van Reebok leidde. 

Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, is alvast blij met de aanstelling van Natalie Knight als de nieuwe CFO. “Ik ben enorm blij dat Natalie nu tot de Ahold Delhaize-familie behoort. Ze deed zowel in Amerika als Europa ervaring op in verschillende sectoren, waaronder consumentengoederen en voedingsproducten. Dankzij haar uitgebreide financiële kennis, haar commerciële ingesteldheid en haar bewezen leadership op het vlak van kostenbesparingen en inspanningen om het bedrijf te transformeren, is zij de geschikte leider om Ahold Delhaize te helpen om zijn Leading Together strategie te versnellen.”