De doorstart die winkelketen MS Mode maakt in Nederland, heeft geen betrekking op de Belgische activiteiten. De modeketen vraagt het faillissement aan in ons land.

Vorige week maakten de Nederlandse curatoren bekend dat MS Mode in Nederland en een aantal andere landen een doorstart maakt na faillissement. GA Europe, dat gespecialiseerd is in het herstructureren van retailbedrijven, werkt momenteel de plannen uit die ervoor moeten zorgen dat de overgenomen delen van MS Mode financieel en operationeel weer gezond worden. Voor de financiering van de doorstart in Nederland is de Coolinvestment groep van Ronald Kahn (America Today, Cool Cat) aangetrokken.

De Belgische activiteiten van MS Mode maken echter geen onderdeel uit van de overname door GA Europe en Coolinvestment. Daarom ziet de raad van bestuur zich genoodzaakt om het faillissement aan te vragen. “Het management betreurt het voor klanten, medewerkers, leveranciers en partners dat deze stap moet worden genomen,” klinkt het in een persbericht. Het is opvallend dat MS Mode België plots de boeken neerlegt. Tot nu had de malaise bij de Nederlandse keten geen effect op de Belgische poot.

Het is niet uitgesloten dat MS Mode in een aangepaste vorm aanwezig blijft in België. Daar moet na overleg met de curatoren meer duidelijkheid over komen.