Unlimited Sports Group (USG), de Nederlandse moedergroep boven sportwinkelketen Primo, zit in financiële moeilijkheden. Het bedrijf heeft uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Alle winkels blijven voorlopig gewoon open.

USG heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen van de rechtbank. Daarmee lijkt er alweer een Nederlandse retailer richting faillissement te gaan. Net zoals bij Macintosh gaat het wel om het moederbedrijf alleen en niet om de winkels die onder de holding vallen. 

De Nederlandse winkels van Perry Sport en Aktiesport blijven voorlopig gewoon open, zeggen de curatoren. Ook de 26 Belgische winkels van USG-keten Primo gaan niet dicht. Er zal nu naar een overnemer gezocht worden.

 

Getroffen door V&D en Macintosh

USG wordt meegesleurd in de val van V&D en Macintosh, twee Nederlandse retailketens die recent overkop gingen. USG-keten Perry Sport had namelijk 11 shop-in-shops bij V&D en Scapino (Macintosh) was in 128 vestigingen een belangrijke partner van Aktiesport. "Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG", staat er in een brief van de USG-directie aan het personeel die in de Nederlandse pers uitlekte. Scapino is dan wel overgenomen, maar voor Aktiesport zou er bij de doorstart geen plaats meer zijn.