Belgacom Mobile Applications biedt een nieuw type geïntegreerde oplossing

Onnodig uit te leggen hoe de komst van "mobile devices" in talrijke sectoren van bedrijvigheid momenteel de kaarten opnieuw doet verdelen. Wat consumententoepassingen betreft hebben behalve de telefonie en de communicatie zelf, hele industrietakken hun vaste patronen op hun grondvesten zien schudden: de muziekbranche, de fotografie, en inmiddels ook de uitgeverijen en… de pers. Maar de versnelde technologische ontwikkeling is ook van grote betekenis voor puur beroepsmatige toepassingen. Deze draaiden tot nu toe op tamelijk gesloten hard- en software platforms, die men in één beeld zou kunnen samenvatten als dat van de "PDA" terminal, die wordt gebruikt om op afstand te kunnen communiceren met het management systeem van de onderneming. Het standaardvoorbeeld in onze sector? Leden van een verkoopteam of merchandisers op bezoek bij verkooppunten van klanten. Een taak waarvoor zij plachten te steunen op een serie hulpmiddelen (planning, routing, overzicht). Bestellingen, inventarissen en alle soorten rapportage werden geüpload via een daarvoor bestemde mobiele terminal.

Tablet en cloud, de nieuwe paradigma'sIn het segment van CRM B2B-applicaties heeft het bedrijf Euremis een uitstekende reputatie en een mooie klantenkring opgebouwd. Het bedrijf werd afgelopen januari ingelijfd door Belgacom, die er een nieuwe divisie omheen heeft gebouwd: Belgacom Mobile Applications. Met welk doel, zult u zeggen? Dat treft: Gondola was 17 november jl. door het voltallige management uitgenodigd om dit als eerste te ontdekken. Belgacom Mobile Applications ontpopt zich als een volkomen nieuwe oplossing die ten volle profiteert van de belangrijke ontwikkelingen op de markt. Een markt waar individuen steeds meer zijn gekoppeld aan hun machine. Die hun op afstand toegang biedt tot een steeds grotere hoeveelheid en verscheidenheid aan content. Belgacom Mobile Applications heeft een radicale keuze gemaakt: haar CRM business-to-business toepassingen zullen niet meer slechts met één specifiek type mobiele terminal compatibel zijn, maar onafhankelijk kunnen draaien op de verschillende standaarden die elkaar op de markt beconcurreren. Ten eerste omdat de huidige generaties steeds minder accepteren dat ze verschillende hardware moeten gebruiken voor professioneel en privé gebruik: ze verwachten dat hun eigen apparatuur, smartphone of tablet herkend wordt in de IT-architectuur van hun organisatie. Dat levert op zijn beurt weer enkele problemen op met de veiligheid. En dan is er nog die andere nieuwe parameter, namelijk het ongelooflijk gefragmenteerde aanbod van terminals en OS mobiele telefoons.

Smartphone of tablet? Met welk OS? Van Apple, Google Android, Windows Mobile of Blackberry? Het belang van de een of de ander wisselt per week. Belgacom Mobile Applications hoeft niet meer te kiezen. En wij hebben de demo van zijn CRM applicatie op toestellen van alle formats en standaarden zien draaien. Ook zijn wij er hier van overtuigd dat de tablet de meest veelbelovende interface is voor de B2B mobiele applicaties.

Nogmaals, het is de klant die beslist. Want de oplossing die door Belgacom Mobile Applications biedt, is alles behalve gesloten. Zij gaat meer van de klant uit dan van een product en wordt op diens wensen afgestemd. Deze oplossing beoogt een one stop shopping aanbod voor de ondernemingen die er gebruik van maken: de mobiele CRM applicatie zelf, maar ook gegevensbeveiliging en natuurlijk de data-opslag in de cloud waartoe voor alle "device" toegang hebben. Deze verandering van perspectief betreft mogelijkerwijs alle bedrijven die te maken hebben met Mobiele CRM, maar de KMO's zullen ongetwijfeld de eerste zijn die overschakelen op deze nieuwe filosofie, die het enorme voordeel biedt dat ze niet hoeven te investeren in een kostbare eigen infrastructuur. Voor de grote bedrijven, die vaak al zijn voorzien, is het moeilijker om in een keer over te schakelen op deze nieuwe, opener en flexibelere architectuur. Maar bij Belgacom Mobile Applications is men vol vertrouwen: Het Mobile Device Management tijdperk is aangebroken.

http://www.mobileapplications.be

Stefan Bovy, vice-president products & solutions at Belgacom en Jan Paesen, Director Product Management Enterprise Mobility Solutions, Belgacom Group