Michiel Witteveen, CEO van Blokker Holding, neemt Blokker en Big Bazar over. Daarover bereikten de aandeelhouder van Blokker Holding en Michiel Witteveen vandaag een overeenkomst. Hij moet de winkelformules terug op de rails zetten en zorgen voor groei en winstgevendheid.

Na een nettoverlies van 344 miljoen euro in 2017 en verschillende moeilijkheden door een te hoge concurrentiële druk (opkomst van Action, terugkeer van Hema...), besloot de Blokker-familie om eind vorig jaar, na 122 jaar een meerderheidsbelang in de keten te hebben, de winkelformule te verkopen. Daarnaast zette het ook zijn Big Bazar-winkels in de etalage. Sindsdien hebben tal van potentiële kopers zich gemeld die moeten helpen om Blokker terug naar winstgevendheid en groei leiden. Na heel wat verkoopsgesprekken heeft de aandeelhouder uiteindelijk beslist om de bedrijven aan Michiel Witteveen, CEO van Blokker Holding, te verkopen. Hoeveel hij voor de transactie betaalde is niet duidelijk.

“Het overnamevoorstel van het management voldeed het beste aan de voorwaarden die aan de nieuwe eigenaar werden gesteld. Die laatste zal trouwens ook investeringen doen”, verduidelijkt de Blokker-familie, terwijl ze eraan toevoegt dat de aandeelhouder als onderdeel van de transactie een financiële bijdrage levert voor de verdere succesvolle realisatie van de volgende fase van ontwikkeling van de formules. Ter herinnering, de winkelformules hebben gezamenlijk 474 eigen winkels en 77 franchisewinkels in Nederland en 139 winkels in België en Luxemburg. Het holdingbedrijf en Marskramer maken ook deel uit van de voorgenomen transactie.

”De familie Blokker is positief over de verkoop van Blokker en Big Bazar aan Michiel Witteveen. Wij hebben vertrouwen in hem als nieuwe eigenaar. De afgelopen jaren hebben we hem leren kennen als een gepassioneerde en gedreven ondernemer, die inmiddels heel veel kennis heeft opgedaan van de organisatie. Het is goed dat er aan de onzekere periode voor de medewerkers van Blokker en Big Bazar met deze transactie een einde komt. De organisatie kan zich nu weer volledig richten op de toekomst”, licht de Blokker-familie toe.

Ook Michiel Witteveen is erg tevreden met deze overname: “Deze overname is een nadrukkelijke keuze voor de lange termijn. De kans om dit iconische bedrijf samen met alle medewerkers een nieuwe toekomst te geven, grijp ik met beide handen aan. Ik kijk ernaar uit om samen met het management te werken aan de toekomst."