Een Big Mac of Happy Meal bij je thuis laten leveren? In Brussel is het voortaan mogelijk. McDonald’s werkt in de hoofdstad samen met UberEATS voor de levering aan huis van zijn hamburgers.

Na de invoering van de tafelbediening lanceert McDonald's vanaf een andere nieuwigheid: leveringen aan huis. “Eerst hebben we gewerkt aan de restaurantbeleving met onze design decors, à la minute bereiding van de producten in de keuken en tafelbediening. Thuislevering is dus de volgende logische stap”, zegt Kristel Muls, Communications director van McDonald’s België.

 

UberEATS

De thuisbezorging is voorlopig wel beperkt tot Brussel. Daar werkt McDonald’s samen met de koeriers van UberEATS voor de levering aan huis van zijn producten. “UberEATS levert in de hele wereld maaltijden aan huis. In België levert het bedrijf al met succes voor veel restaurants. Het is een ander metier dan het onze. Wijzelf willen onze klanten nieuwe diensten aanbieden, maar niet ten koste van onze kwaliteit”, verklaart McDonald’s. Bovendien heeft de hamburgerketen in de Verenigde Staten al een overeenkomst met UberEATS, wat zeker ook een rol gespeeld heeft. 

 

4 restaurants

Concreet kunnen alle McDo producten, behalve ijshoorntjes en het ontbijtgamma, aan huis geleverd worden. Je hoeft alleen je bestelling door te geven via de website of de app van UberEATS. Die worden vervolgens thuis geleverd vanuit de McDonald’s restaurants van Elsene, Beursplein, Ukkel Bascule of Nieuwstraat in een zone van minder dan 10 minuten van deze restaurants. De producten kosten evenveel als in een restaurant, maar voor de levering betaal je wel 2,50 euro bezorgingskosten.

 

'On the spot'

Om de kwaliteit te garanderen levert elke koerier maar één bestelling tegelijk. Bovendien worden de frieten pas uit de friteuse gehaald als de koerier in het restaurant aankomt, en worden ook de ijsjes pas op het allerlaatste ogenblik klaargemaakt. De rest van de bestelling wordt bereid zodra de koerier zich op minder dan 3 minuten van het restaurant bevindt.

Testfase

 De thuisleveringen worden in een eerste fase in de vier bovenvermelde McDonald’s restaurants uitgetest. “De testfase biedt ons de mogelijkheid te peilen naar de mening van de klanten, de service te verbeteren en op termijn eventueel uit te breiden naar andere restaurants”, legt Kristel Muls uit. Als de proefperiode succesvol is, hoopt McDonald’s België de thuisleveringen op termijn uit te breiden naar andere steden.