McDonald’s lanceert volgend jaar in een aantal landen een vegetarische burger, de McPlant. Het nieuws zorgde ervoor dat het aandeel van Beyond Meat, producent van de Beyond Burger, kelderde.

McDonald’s komt met een eigen vegetarische burger, de McPlant die volgens het bedrijf ‘door McDonald’s en voor McDonald’s’ gecreëerd is. Het is niet alleen de beodeling om een plantaardig alternatief te bieden voor rundvlees, maar ook voor de kipburger en voor ontbijtformules. McDonald’s verkocht in Canada al plantaardige burgers, maar die werden geproduceerd door Beyond Meat. Het ging om een proefproject dat nu werd stopgezet. Het nieuws over de lancering van een eigen burger van McDonald’s zorgde voor een koersval van het aandeel van Beyond Meat. De handel in het aandeel werd stopgezet wegens te grote schommelingen. In België bood McDonald's ook al langer veggie burgers aan.

McDonald’s kwam ook met resultaten voor het derde kwartaal en die waren beter dan verwacht. Het bedrijf profiteerde van zijn drive-thru's en thuisbezorging. Met name op de Amerikaanse thuismarkt deed de fastfoodreus het goed. Elders in de wereld zakten de verkopen, onder meer vanwege de nieuwe lockdowns in Europese landen. De kwartaalomzet kwam uit op 5,4 miljard dollar (4,6 miljard euro). Dat is weliswaar een daling met 2 procent op jaarbasis, maar wel meer dan analisten hadden voorzien.