Als reactie op het in september aangekondige herstructureringsplan dienen de vakbonden bij Match en Smatch een stakingsaanzegging in voor 22 november. Bij de supermarkten staan de sluiting van 16 winkels en 210 jobs op het spel.

Bij een herstructureringsplan dat op 3 september werd aangekondigd komen 16 winkels en 210 jobs in gevaar. Het gaat om 7 winkels van Match en 9 winkels van Smatch. Het gros van de jobs zou verloren gaan bij de centrale, om die in omvang aan te passen aan het winkelpark. Op 28 oktober werd het reddingsplan voor een van de winkels verworpen door het personeel. "Er was vooruitgang geboekt, maar wanneer die concreet gemaakt moest worden, heeft de directie zich teruggetrokken, waardoor het vertrouwen opnieuw geschonden is", aldus Danny Dubois van de christelijke vakbond bij Belga. "De directie verbergt elementen of blokkeert de gesprekken", zegt Catherine Roisin van het socialistische Setca.   

Verder spreken de vakbonden van een "stap achteruit" bij de berekening van het referentieloon voor werknemers die terecht komen in het systeem van werkloosheid met bedrijfstoeslag, bij de opvolging van het transformatieplan en het voorziene opleidingspakket voor ontslagen werknemers. Vorige donderdag, na afloop van een bemiddelingsraad, hebben de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend voor 22 november. "Als er geen contact wordt opgenomen, nemen we onze verantwoordelijkheden en zullen er acties ondernomen worden met de werknemers", zeggen de vakbonden.