Wijzigingen aan het hoofd bij Mondelez Benelux. Marcin Dobrock wordt de nieuwe vice president & managing director. Hij volgt Jan Willem Balk op, die na zes jaar als topman voor de Benelux besloten heeft om het bedrijf te verlaten en zijn eigen onderneming op te richten.

Vanaf 1 april wordt Marcin Dobrock de nieuwe vice president & managing director bij Mondelez Benelux. Nadat hij de nodige marketingervaring opdeed bij Nestlé en consulting bij Kearny, maakte hij 14 jaar geleden de overstap naar Mondelez waar hij begon als innovation lead voor Côte d’Or chocolade. Later vervulde hij nog verschillende commerciële leiderschapsrollen. Zo was hij onder meer category director voor de kaascategorie in Zuid-Europa en licensing lead en innovation lead voor de chocoladecategorie in Europa. Tot nu toe vervulde hij de functie van senior director & managing director van Polen en de Baltische staten, een taak die vanaf 1 april zal worden overgedragen aan Robert Sas, de huidige director sales small format in Polen. In zijn huidige functie werd Dobrock vooral geprezen omwille van zijn sterke leiderschapskwaliteit en toewijding. "De afgelopen jaren zijn we er niet alleen in geslaagd onze leiderspositie in de categorie chocolade en koekjes in Polen te handhaven en te versterken, maar ook de Baltische tak van Mondelēz International verder uit te bouwen", reageert Marcin Dobrock enthousiast. "Daarnaast hebben we de initiatieven op het gebied van verantwoord snacken versterkt. Zo werden in de fabriek in Płońsk koekjes geproduceerd met duurzaam tarwe van ons Europese Harmony-programma. Ik kijk er alvast naar uit om mijn ervaring ook toe te passen op Benelux-niveau en samen met het Benelux leiderschapsteam de huidige groeiambities voor te zetten.”

Jan Willem Balk verlaat het bedrijf

De komst van Dobrock als nieuwe topman voor de Benelux, luidt meteen ook het einde van de carrière van Jan Willem Balk bij Mondelez in. De huidige topman van de Benelux wil namelijk nieuwe uitdagingen aangaan buiten het bedrijf en wil een eigen onderneming oprichten. Balk, die sinds 2007 actief is bij Mondelez, hielp in zijn rol als vice president & managing director Benelux om een sterk en veerkrachtig team neer te zetten dat hielp om de bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf te behalen en een lange termijn groeistrategie op te stellen.

CTA newsletter NL