Na 3 restaurants in Brussel opent pizzaketen Mamma Roma zijn eerste vestiging in Vlaanderen. De eer is daarbij weggelegd voor de stad Gent. Later volgen ook nog pizzeria’s in Antwerpen en Brugge. 

Begin dit jaar kondigde pizzaketen Mamma Roma al aan dat het klaar was om de Vlaamse markt te veroveren met restaurants in Gent, Antwerpen en Brugge. En nu is het eindelijk zover, want het bedrijf heeft vorige maand zijn eerste vestiging in Vlaanderen geopend. De pizzeria streek neer in de Gentse studentenbuurt, meer bepaald in de Sint-Pietersnieuwstraat. Ter herinnering, het Belgische Mamma Roma dat in 2005 werd opgericht, heeft ondertussen al 3 winkels in Brussel (Flagey, Kastelenplein en Jourdanplein) en 2 in Frankrijk (Parijs en Nice), en onderscheidt zich van andere pizzaketens dankzij zijn typische rechthoekige pizza’s die per stuk verkocht worden (al taglio). De pizzaslices worden trouwens ook aangeboden in supermarkten, tankstations, bedrijfsrestaurants en evenementen. 

“Als Gentenaar ben ik erg trots om hier de eerste Mamma Roma in Vlaanderen te openen”, vertelt CEO Eddy Bauts. “Dit is een nieuwe fase in onze groei, nu we in Brussel en Frankrijk al helemaal ingeburgerd zijn.” Het geheim van hun succes? De lekkere smaak en de veelzijdige beleving, aldus de topman. Benieuwd of de Gentse studenten zullen vallen voor het concept.