Mamma Roma wil dit jaar 3 Vlaamse vestigingen openen in Gent, Antwerpen en Brugge. Daarnaast pakt de restaurantketen uit met een nieuw concept en wil het meer focussen op tankstations, supermarkten en bedrijfsrestaurants. Dat schrijft La Libre Belgique.

2018 was bij de Belgische pizzaketen Mamma Roma het jaar van de veranderingen: een nieuwe CEO, een nieuwe branding, herwerkte recepten en een focus op de verkoop via supermarkten. Toch wil de keten dit jaar nog een stapje verder gaan. Tijdens een interview met Eddy Bauts, CEO van Mamma Roma, en Juan Hustinx, marketingdirecteur bij het bedrijf, in La Libre Belgique lieten de twee namelijk weten dat de pizzaketen naar Vlaanderen komt. Begin mei zal de eerste vestiging zijn deuren openen in Gent, waarna ook Antwerpen en Brugge zullen volgen. Tot nu toe was de pizzaketen enkel aanwezig in Brussel en Frankrijk.

En daar stopt het niet. Mamma Roma, dat bekend staat om zijn rechthoekige pizza’s die ter plaatse worden versneden en per gewicht worden verkocht, heeft ook plannen om zich op de Waalse markt te storten, meer bepaald op Luik, aldus Juan Hustinx.

Pittig detail: ondanks de nieuwe openingen wil Mamma Roma zijn Brusselse Boondaal-vestiging sluiten, omdat die niet meer rendabel is.

Nieuw concept

Nog op de planning: een nieuw concept. De keten zal op het Brusselse Jourdanplein namelijk uitpakken met een concept dat volledig in het teken staan van ambachtelijkheid.

Tankstations, bedrijfsrestaurants en supermarkten

De keten wil daarnaast beschikbaar zijn via meer kanalen en wil zich daarom meer focussen op de verkoop in supermarkten, tankstations en bedrijfsrestaurants. Mamma Roma verkoopt zijn pizza’s momenteel al bij Carrefour en Delitraiteur, maar wil dat dit jaar ook bij Monoprix in Frankrijk doen, aldus de krant.

“Daarnaast hebben we ook twee andere verkoopkanalen. Zo zijn er de food corners die iets kleiner zijn dan onze restaurants maar die wel dezelfde kwaliteit aanbieden”, vertelt Juan Hustinx aan La Libre Belgique. Mamma Roma werkt daarvoor samen met Total, dat ondertussen al 3 Mamma Roma’s corners opende in zijn tankstations. 9 anderen zullen de komende maanden volgen.

Tot slot staan ook bedrijfsrestaurants op de planning. De pizzaketen is al aanwezig in de Universiteit van Luik, maar zal binnenkort ook neerstrijken in de hoofdzetel van Nike in Vlaanderen.

Foto: website Mamma Roma