Ludo Bijvoet wordt per 1 juli benoemd als algemeen directeur van Blokker. Hij neemt zo de leiding van de verdere transformatie van Blokker op zich. Daarnaast wordt Frank Cocx aangesteld als de nieuwe financieel adviseur.

Eind april stapte Casper Meijer op als CEO van Blokker Holding. Daardoor moest Blokker niet alleen op zoek naar een nieuwe topman, maar ontstonden er ook serieuze twijfels over het succes van de nieuwe strategie en werd de toekomst van Blokker openlijk in twijfel getrokken. Blokker zit namelijk al een tijdje in een zware crisis mede door de concurrentiële druk die enorm gestegen is onder andere door de opkomst van Action, de bevestiging van de terugkeer van Hema, of de situatie binnen de speelgoedmarkt. Nu kondigt echter aan dat zijn directieteam terug compleet is. Ludo Bijvoet wordt namelijk vanaf 1 juli aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van Blokker en vervangt zo Casper Meijer die op 30 juni terugtreedt als CEO. In die functie zal hij leiding geven aan de verdere transformatie van Blokker en staat hij in voor de uitvoering van de plannen tot verdere verbetering van de omzet en marges. De benoeming van Ludo Bijvoet is voor advies voorgelegd aan de Ondernemingsraad van Blokker. 

Bijvoet is sinds mei 2017 werkzaam bij Blokker Holding waar hij onder andere betrokken was bij de verkoopprocessen van Intertoys en Xenos. Na afronding van de verkoop van Xenos werd hij vervolgens aangesteld als algemeen directeur van Xenos. Daar zal hij nu vervangen worden door Linda Keijzer. Voor zijn indiensttreding bij Blokker Holding bekleedde Bijvoet managementposities bij onder andere Bakkersland Groep en het voormalige Vendex KBB.

“Ludo Bijvoet is een ervaren retailer en was betrokken bij de uitvoering van de strategie die Blokker Holding in mei 2017 heeft ingezet. Met de steun van de aandeelhouders en de benodigde financiering, kan Ludo op een effectieve manier invulling geven aan de plannen voor Blokker. En hoewel het een pittige klus is, hebben wij het volste vertrouwen dat Ludo succesvol zal voortbouwen op het eind 2017 voorzichtig zichtbaar geworden herstel”, vertelt Michiel Witteveen, voorzitter van de raad van commissarissen en waarnemend CEO Blokker Holding.

Frank Cocx, financieel directeur

Naast de benoeming van Bijvoet zal ook Frank Cocx per 1 juli worden aangesteld als financieel directeur van Blokker. Cocx kondigde in april van dit jaar zijn vertrek aan bij Intertoys, waar hij als financieel directeur de laatste jaren een belangrijke rol heeft gespeeld bij het uitwerken en implementeren van het strategisch plan en de verkoop van Intertoys. Daarvoor was hij in diverse functies werkzaam bij KPMG in binnen- en buitenland.