Olaf Van den Brink, logistiek directeur van bol.com, treedt toe tot de directie van de webwinkel. Met zijn aanstelling bevestigt het bedrijf het toenemende belang van de logistieke activiteiten in de groei en de klantenbeleving. De directie telt nu zes leden.

Tot nu toe bestond de directie uit: Huub Vermeulen (algemeen directeur, CEO), Gert-Jan Janssen (directeur Finance, Operations & Legal, CFO), Jurrie van Rooijen (directeur IT, CTO), Margaret Versteden (directeur Winkels, CCO) en, sinds maart 2018, Boukje Taphoorn (directeur Marketing, CMO).

Olaf van den Brink (43) wordt binnen de directie opgenomen als COO. Hij is al drie jaar directeur voor de logistiek, die hij aanstuurt vanuit het hoofdkantoor in Utrecht.

Volgens Huub Vermeulen zal het belang van logistiek voor bol.com in de toekomst alleen maar toenemen om te blijven voldoen aan de klantverwachtingen. “Een sterke strategische visie is hierbij noodzakelijk”, zegt hij.

 Van den Brink startte zijn carrière in 2001 in de luchtvaart als accountmanager bij Schiphol Group. In 2005 stapte hij over naar de logistiek, bij CEVA Logistics, waar hij verschillende functies bekleedde, en in 2015 naar bol.com.