Na urenlang overleg met de directie van Lidl, heeft de vakbond LBC-NVK aangekondigd dat het zijn acties zal voortzetten. Daarom diende de bond alvast een stakingsaanzegging in voor alle filialen van Lidl. De directie van haar kant wil het overleg voortzetten.

Afgelopen week voerden vakbondsafgevaardigden van de LBC-NVK actie aan de winkel van Lidl in Oostkamp. De vakbonden klaagden er het schrikbewind van de directie aan, naar aanleiding van een werknemer die onlangs ontslagen werd omdat hij de hoge werkdruk niet meer aan kon. ”De werkdruk in de winkel ligt heel hoog", bevestigt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens. "We hebben deze week vastgesteld dat de directie er niet voor terugdeinst om een werknemer buiten te gooien en zo het signaal te geven dat alleen 'perfectie' wordt aanvaard. Met de vakbond wijzen we sinds geruime tijd op de te zware werkdruk. Nu zijn we totaal verbolgen omdat de directie kiest voor een waar schrikbewind waarbij iedereen voortdurend bang moet zijn om aan de deur te worden gezet”, verklaarde Johan Lippens, secretaris bij LBC-NVK, toen.

Dinsdag vond uiteindelijk het eerste overlegmoment plaats tussen de directie van Lidl en de vakbond. Aangezien die laatste op hun honger bleven zitten, diende de bond alvast een stakingsaanzegging in voor alle Lidl-winkels. “We zaten een tweetal uur rond tafel. De directie had oren naar onze verzuchtingen, maar er kwamen geen concrete oplossingen. Nochtans is de situatie acuut en leeft het enorm bij het personeel. De werkdruk is te hoog”, klinkt het bij Lippens.

Tijdens het overleg zei de directie dat ze het nodige zal doen om het probleem aan te pakken, al kwam er volgens de vakbond niks concreets uit de bus. “Om de druk op de onderhandelingen hoog te houden is er beslist om een stakingsaanzegging in te dienen. We hopen dat er snel nieuw overleg komt en oplossingen worden aangereikt, eventueel met de inzet van een sociaal bemiddelaar”, zegt Lippens. Al zou dat overleg zeker geen probleem mogen zijn, als het van de directie van Lidl afhangt.