Tijdens de blok kiezen veel studenten voor een snelle, maar vaak ongezonde hap. Daarom heeft Lidl nu zijn pop-uprestaurant voor studenten ‘Straffe Kost’ geopend in Gent. Dat is 24u op 24 open en biedt enkel gezonde maaltijden aan.

Een zakje chips, een blikje energiedrank,…tijdens het blokken nemen de meeste studenten niet de moeite om gezond te eten. Volgens een studie van iVOX, in opdracht van hard discounter Lidl, bijkt dat vier op de tien studenten geen tijd heeft om gezond te eten. Nochtans geeft meer dan de helft aan gezonder te willen eten tijdens de blok. In de realiteit vinden echter ruim 6 op de 10 studenten het moeilijk om een snelle en gezonde maaltijd te vinden. Daarom kiest 70% ervoor om op kot te eten.

Naar aanleiding van die studie heeft Lidl dan ook beslist om zijn eigen pop-uprestaurant ’Straffe Kost’ te openen aan het Woodrow Wilsonplein in Gent. Vanaf 23 mei tot 23 juni kunnen studenten én andere consumenten er terecht voor een gezonde en goedkope hap. Zo biedt Lidl een ontbijtje aan voor maar 2 euro en kunnen klanten voor slechts 6 euro een hele maaltijd consumeren. Straffe Kost is bovendien 7 dagen op 7 en 24u op 24 open, perfect dus voor studenten die ’s nachts nog met een hongertje zitten.