Met een uitbreiding van de winkeloppervlakte tot iets meer dan 100.000 m2 is Les Grands Prés in Bergen voortaan officieel het grootste winkelcentrum van de Benelux, uitgedrukt in vierkante meters. Dat heeft Group Hugo Ceusters-SCMS, de Antwerpse vastgoedspeler die zo goed als de volledige site beheert, bekend gemaakt.

 

Sinds de komst van Ikea Bergen, was Les Grand Prés begin dit jaar al het grootste winkelcentrum van Wallonië, maar een forse uitbreiding maakt van het winkelcomplex nu het grootste van de Benelux. Er openen deze week 22 bijkomende winkels, wat het shoppingcenter met 16.000 vierkante meter uitbreidt. 

“Sinds de start van Les Grands Prés in 2003 is de site qua oppervlakte intussen bijna verdrievoudigd. Anno 2016 biedt het hele complex zo’n 101.000 m2 aan winkelplezier. Daarmee is het qua winkeloppervlakte de grootste speler van de Benelux,” zegt Axel Ceusters, managing director van vastgoedbeheerder SCMS-Ceusters.

Eén van de paradepaardjes van Les Grands Prés is de Carrefour-vestiging, de meest moderne Hypermarkt van de keten waarmee het vorig jaar vriend en vijand verbaasde.

 

In het winkelcentrum werken in totaal bijna 1.500 mensen. Het verwacht dit jaar alleen al zo’n acht miljoen bezoekers. Volgens Group Hugo Ceusters-SCMS, die de winkelsite beheert, is het succes te wijten aan een combinatie van factoren zoals een vlotte bereikbaarheid, gratis parking, en een bijzonder gevarieerd en compleet winkelaanbod.