Na meer dan een eeuw in Brussel, heeft Leonidas besloten om zijn pralinefabriek te verhuizen naar Waals-Brabant. De raad van bestuur van de onderneming heeft het licht op groen gezet voor de bouw van een nieuwe vestiging in Nijvel. De verhuis van de faciliteiten is voorzien vanaf 2024.

Naar aanleiding van zijn 110de verjaardag in 2023 heeft Leonidas aangekondigd dat het een nieuwe fabriek zal bouwen in Nijvel-Noord. Het terrein van 5 hectare, dat drie jaar geleden werd aangekocht, zal alle faciliteiten (kantoren, productie, magazijn, logistiek,….), die momenteel verspreid zijn over twee afzonderlijke locaties in Anderlecht, samenbrengen op één site. Met een totale oppervlakte van 30.000 m², waarvan bijna 1.000 m² bestemd is voor R&D, zal het toekomstige complex 30% groter zijn dan de huidige gebouwen van Leonidas. De verhuis zal doorgaan in twee fases: het eerste deel van de activiteiten wordt verplaatst in de zomer van 2024 (magazijn, logistiek en een deel van de productie) en het tweede deel in 2025 (kantoren en de rest van de productie), op voorwaarde dat de vergunningen op tijd worden verkregen en de beoogde bouwtermijnen worden gehaald.

"De nieuwe locatie biedt een werkomgeving die bevorderlijk is voor het welzijn van het personeel. Het zal het bedrijf in staat stellen om de productiecapaciteit en de efficiëntie te verbeteren en het productassortiment uit te breiden, waardoor consumenten nog meer diversiteit en innovatie krijgen”, meldt de groep in een persbericht. "Bovendien is het feit dat de productie en het magazijn worden samengebracht op één site een belangrijk voordeel vanuit logistiek oogpunt, waardoor het transport en de milieuvervuiling beperkt zal worden.” Leonidas, dat meer dan 1.300 verkooppunten heeft in 40 landen, waarvan 400 in België, benadrukt dat de nieuwe fabriek de strengste milieunormen zal respecteren.