Dominique Leroy, voormalige topvrouw bij Proximus, vertrekt uit de raad van bestuur bij Ahold Delhaize. Daardoor verdwijnt meteen ook de laatste Belg.

Dominique Leroy zetelt al sinds 2016 in de raad van bestuur van Ahold Delhaize, maar daar komt nu verandering in. Op 14 april stopt ze als lid van de raad van bestuur en gaat ze zich concentreren op haar nieuwe functie bij Deutsche Telekom. Daar staat ze in voor alle vaste en mobiele operatoren van de Duitse telecomreus in Europa. De topvrouw, die 24 jaar lang ervaring opdeed bij Unilever, bij Lotus Bakeries in het bestuur zat en die in het verleden Proximus leidde, is daarmee de laatste Belg die vertrekt uit de raad. Vorig jaar ging haar landgenoot Jacques de Vaucleroy, en tevens de laatste afgezant van de familie Delhaize, immers op pensioen en werd hij vervangen door de Nederlander Frank van Zanten. Eerder stapten ook al de twee andere Belgen Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire op. 

Naast Leroy vertrekt ook de Nederlander Ben Noteboom uit de raad omdat hij het maximaal aantal toegelaten termijnen heeft gezeteld. De Amerikaanse Bala Subramanian, chief digital officer bij AT&T, een Amerikaanse telecomprovider, zal hen opvolgen.