Wordt Dominique Leroy door de aandeelhouders van Ahold Delhaize herverkozen als lid van de raad van bestuur? Dat zal blijken tijdens een stemming op 8 april. Mocht ze alsnog groen licht krijgen, dan is ze meteen de laatste Belg in de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Dat meldt De Tijd. 

Wordt Dominique Leroy, voormalige topvrouw bij Proximus, voor een tweede termijn lid van de raad van bestuur bij Ahold Delhaize? Dat is de hamvraag, die pas op 8 april beantwoord zal worden tijdens de stemming van de aandeelhouders van de groep. De topvrouw die 24 jaar lang ervaring opdeed bij Unilever en daarnaast ook bij Lotus Bakeries in het bestuur zat, is al sinds 2016 lid van de raad van bestuur van Ahold Delhaize. Als ze herverkozen wordt, zal ze nog de enige Belg zijn die in de raad zetelt. Haar landgenoot Jacques de Vaucleroy, en tevens de laatste afgezant van de familie Delhaize, gaat immers op pensioen in april en wordt vervangen door de Nederlander Frank van Zanten. Mocht de ex-topvrouw van Proximus echter niet herverkozen raken, betekent dat ook meteen het einde van de Belgische vertegenwoordiging in de raad van bestuur bij Ahold Delhaize.

Ter herinnering, bij de fusie van Ahold Delhaize in 2016 zetelden er nog 4 Belgen in de raad van bestuur, maar in de tussentijd zijn er twee daarvan opgestapt: Johnny Thijs en Patrick De Maeseneire. Wordt vervolgd…