Winkelvastgoedspecialist Redevco heeft Kristof Restiau aangesteld als Managing Director van zijn Belgische activiteiten. Restiau komt over van Kinepolis, waar hij verantwoordelijk voor vastgoed was.

Kristof Restiau staat vanaf 1 januari 2017 aan het hoofd van Redevco Belgium.  Hij volgt Eric Van Dyck op, die sinds oktober 2010 Managing Director was. Van Dyck verlaat het bedrijf niet, maar zal zich verder toeleggen op zijn rol binnen het Investment Committee en blijft als Chief Investment Officer ook lid van de raad van bestuur van Redevco.

In zijn nieuwe functie zal Restiau  volgens Redevco “het Belgisch vastgoed verder uitbouwen en toekomstbestendig maken, met bijzondere aandacht voor grootschalige herontwikkeling van retailparken.” 

Restiau heeft een ruime ervaring in winkelvastgoed. Zo vervulde hij reeds verschillende vastgoedgerelateerde functies bij retailer Lidl en hamburgerketen Quick. Als Business Development Manager bij Value Retail, een Europese ontwikkelaar en beheerder van luxe outletshoppingcentra, stond hij in voor de bouw, commercialisering en bedrijfsvoering van Maasmechelen Village. Daarna heeft hij ervaring opgedaan in de internationale vastgoedbouw als Business Development Manager bij Strabag Benelux. De voorbije negen jaar was Restiau General Manager Real Estate bij bioscoopketen Kinepolis.