De Amerikaanse e-commercereus Amazon zou dicht bij een akkoord staan over het aanbieden van Nederlandstalige e-books. Daarmee kan het zijn eerste stappen zetten op de Nederlandse en Belgische markt.

Amazon onderhandelt volgens verschillende media met uitgevers in Vlaanderen en Nederland over de verkoop van Nederlandstalige boeken. In eerste instantie zou het op e-books mikken, wat een serieuze boost voor die markt kan betekenen in ons land.

Veel details zijn er nog niet bekend, en Amazon zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Maar het is dus niet uitgesloten dat we binnenkort Nederlandstalige boeken kunnen bestellen op Amazon.be of Amazon.nl.

Eigen betaaldienstWat wel al zeker is, is dat Amazon deze week ook zijn ‘Login and Pay with Amazon’-dienst lanceert in Europa. Concreet kunnen klanten bij andere webwinkels inloggen met hun Amazon-account en betalen met de gegevens die aan die account verbonden zijn.

Voor Amazon levert de dienst extra naambekendheid op, maar het bedrijf krijgt ook 1,9% van elke transactie en vraagt een standaard fee van 35 eurocent per transactie.