Karl Lagerfeld, het bekende mode-icoon en modeontwerper van het Franse modehuis Chanel, is overleden. Dat melden verschillende Franse media. Hij werd 85 jaar.

Het mode-icoon bij uitstek is niet meer. Karl Lagerfeld, de man die nooit zijn ware leeftijd wou onthullen en bekend stond om zijn opvallende witte lokken, zwarte zonnebril en dito kostuum en handschoenen, overleed vandaag op 85-jarige leeftijd. Dat bevestigen bronnen bij Chanel. Naar verluidt zou de modeontwerper gisteren met spoed zijn opgenomen in het ziekenhuis, waarna hij deze ochtend het leven liet.

Karl Lagerfeld, geboren in het Duitse Hamburg, begon zijn carrière als assistent bij Pierre Balmain in 1955, en werkte nadien onder meer bij Jean Patou, Chloé en Fendi. In 1983 maakte hij uiteindelijk de overstap naar het Franse modehuis Chanel waar hij tot voor kort artistic director was en zo het modemerk opnieuw deed herleveren. Verder was hij ook creatief directeur bij Fendi en had hij zijn eigen modelijn. In het verleden ging de modeontwerper trouwens ook verschillende samenwerkingen aan met populaire merken zoals H&M of Coca-Cola. 

Het ging al een tijdje slecht met Karl Lagerfeld. De afgelopen maanden gonsde het namelijk van de geruchten over mogelijke gezondheidsproblemen, nadat hij niet kwam opdagen tijdens zijn coutureshow in Parijs.

Karl Lagerfeld is uitgegroeid tot een echt begrip binnen de modesector en zal dan ook zeker gemist worden. Wij onthouden hem vooral van zijn spectaculaire modeshows, waarvan er eentje zelfs plaatsvond in een shoppingcenter. Herontdek de modshow hier.