De Deense meubelketen Jysk meldde donderdag een recordomzet van 5,2 miljard euro in zijn boekjaar 2022/23, dat eind augustus eindigde.

De omzet van Jysk steeg in het boekjaar 2022/2023 met 6,3% tot 38,5 miljard Deense kroon (5,2 miljard euro), zo maakte het bedrijf donderdag bekend in een persbericht. Naast dit "nieuwe record" verwelkomde de keten ook 1,2 miljoen meer klanten dan het jaar daarvoor. Voor meer informatie over de resultaten van Jysk, en in het bijzonder de winst, zullen we moeten wachten tot 30 november, wanneer het bedrijf van plan is om zijn volledige jaarverslag te publiceren. "Ik ben erg trots op het harde werk van onze medewerkers en de omzet die we hebben behaald", aldus Rami Jensen, de nieuwe president-directeur van Jysk. "De wereldwijde retailmarkt staat nog steeds onder druk en het consumentenvertrouwen en de koopkracht zijn laag. Maar Jysk staat bekend om zijn kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen, wat tot uiting komt in onze resultaten en in het feit dat klanten ervoor blijven kiezen om bij ons te winkelen."

Dit moeilijke economische klimaat heeft Jysk er ook niet van weerhouden om te blijven uitbreiden, met 135 nieuwe winkelopeningen in het afgelopen boekjaar - evenveel als in 2021/2022. "Groei zit in ons DNA, zoals onze resultaten, winkelopeningen en andere activiteiten in het boekjaar 2022/23 duidelijk laten zien (...) We zijn niet van plan om het de komende jaren rustiger aan te doen," concludeerde Rami Jensen. De meubelketen werd in 1979 in Denemarken opgericht door Lars Larsen en heeft nu meer dan 3.300 winkels in 48 landen, waaronder 57 in België. Het bedrijf heeft meer dan 30.000 mensen in dienst.