De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft woensdag haar dertigste winkel geopend in België en haar tiende in de provincie Antwerpen, meer bepaald in Lier.

Met een totaaloppervlakte van zo’n 2.656 vierkante meter is de gloednieuwe Jumbo-winkel in Lier een van de grootste van de keten in ons land. De winkel is gelegen aan de Antwerpsesteenweg 382 en opende woensdag haar deuren op de locatie van de voormalige discotheek La Rocca. "Dit werd al feestelijk ingezet in de zomer van vorig jaar, waar meer dan 1000 La Rocca-fans hun mooiste herinnering doorstuurden en 200 van hen naar huis gingen met een uniek aandenken. Tijdens de afbraak werden er namelijk 200 bakstenen verzameld en gesigneerd door de bekendste DJ’s die in de discotheek draaiden", klinkt het bij Jumbo.

Het nieuwe verkooppunt telt 45 medewerkers. Naast het uitgebreide assortiment aan voedingswaren en non-food, vinden klanten in de nieuwe winkel ook verschillende producten uit het Hema-assortiment terug, dat mee wisselt met de seizoenen. Daarnaast is er ook een veelzijdige bloemenafdeling, waar klanten kunnen kiezen uit verschillende boeketten. “Met deze extra diensten springen klanten met veel plezier binnen bij Jumbo om al hun dagelijkse boodschappen te doen”, vertelt Peter Isaac, managing director van Jumbo België. “Zo willen we een fijne en complete winkelbeleving creëren!” 

Op termijn wil Jumbo nog steeds 100 winkels openen in Vlaanderen, maar de Nederlandse retailer stelt hiervoor geen streefdatum meer vast, omdat de verovering van ons land veel trager verloopt dan verwacht. Afgelopen april kondigde de keten de eerste winkelsluiting aan, in Zonhoven, hoewel er al drie nieuwe openingen in de buurt gepland staan.

Infosessie Retail Scan-poster

Wilt u weten hoe retailers het doen in deze moeilijke tijden: wat hun marktaandelen zijn, hoe hun winkelbestand eruit ziet, hoeveel werknemers ze hebben ... ? Schrijf u dan zeker in voor de infosessie over de Retail Scan-poster van Gondola Academy op 21 juni.

Klik hier!