Jumbo lanceert nieuwe innovatieve handscanners van Zebra Technologies. Dankzij de verbeterde functies krijgen klanten een winkelroute voorgesteld en kunnen ze om assistentie vragen. Dat schrijft Retailtrends.

Eerder dit jaar brachten we een bezoek aan EuroShop, een van de grootste salons gewijd aan innovatie in de retailsector. Daar ontdekten we de nieuwste handscanners van Zebra Technologies die klanten tijdens hun winkelbezoek op de hoogte houden van alle promoties in de winkel en die voor de klant de snelste winkelroute uitstippelen. Vandaag laat het bedrijf weten dat supermarktketen Jumbo de nieuwe handscanners uitrolt in zijn winkels. Net als op EuroShop bevatten de handscanners een camera die, in samenwerking met slimme ledverlichting, helpt om de locatie van de klant in de winkel te bepalen. Op die manier kan de handscanner een winkelroute voorstellen aan de klant die hem naar zijn gekozen producten brengt. Die winkelroute wordt opgesteld op basis van het boodschappenlijstje dat de klant doorgaf aan de scanner door zijn klantenkaart bij het binnenkomen te scannen. 

Daarnaast hebben de handscanners ook een microfoon zodat klanten gemakkelijk om hulp kunnen vragen. De winkelmedewerker die zich het dichtst bij de klant bevindt krijgt een melding en kan de klant vervolgens helpen. Klanten hoeven dankzij de nieuwe handscanners niet meer de barcode te scannen. De handscanner simpelweg op het product richten volstaat zodat het systeem het artikel herkend. Verder hebben de nieuwe scanners ook een betere batterij en zijn ze verbonden met wifi. 

Het systeem zal getest worden in 50 winkels. Toch is het voorlopig nog wachten tot de slimme ledverlichting overal is geïnstalleerd zodat de nieuwe handscanners kunnen gebruikt worden.