Jan Vereecke wordt de nieuwe voorzitter van BeCommerce. Hij zal vanaf januari 2019 Patricia Ceysens vervangen die de functie sinds 2012 op zich neemt.

Vrijdag werd Jan Vereecke, managing partner bij het Antwerpse Sportpaleis & Tele Ticket Service, door de voltallige Raad van Bestuur voorgedragen als de nieuwe voorzitter van BeCommerce. Hij zal vanaf januari 2019 Patricia Ceysens vervangen die sinds 2012 voorzitster is van BeCommerce, maar daarnaast ook lid is van de Kamer Van Volksvertegenwoordigers en CEO van WeWatt. "Ceysens heeft als eerste voorzitter van BeCommerce de vereniging doorheen een belangrijke groeifase geloodst. Het voorbije decennium is de vereniging er immers in geslaagd om een Raad van Bestuur te engageren die gedragen wordt door ervaren professionals die de sector kennen én vertegenwoordigen", klinkt het bij BeCommerce.

Jan Vereecke verzamelde in de loop der jaren al heel wat ervaring als managing partner bij het Antwerpse Sportpaleis en Teleticketservice. Na het behalen van zijn diploma Master Toegepaste Economische Wetenschappen in 1985 organiseerde hij als uitloper van een afstudeerproject samen met Jan Van Esbroeck de First Night of the Proms. Sindsdien is hij aan het roer blijven staan en is hij ondertussen verantwoordelijk voor meer dan 975 concerten in totaal. In 1988 richtte hij het full-service ticketing bureau Tele Ticket Service op, waarbij de telefoon een instrumentele rol speelde als nieuw verkoopkanaal naast de destijds traditionele fysieke platenwinkel. Enkele jaren later nam Vereecke de uitbating van het Antwerps Sportpaleis over waarna Van Esbroeck en Vereecke verkozen werden tot Marketeers van het Jaar. Met de komst van het internet is Tele Ticket Service geëvolueerd van een call-center naar een internetbedrijf dat 97% van haar omzet online ophaalt. Het bedrijf is ondertussen marktleider inzake ticketverkoop voor evenementen, met meer dan 2 miljoen verkochte tickets per jaar.

“Het is de ambitie van BeCommerce om vóór en dóór de leden gedragen te worden. Jan heeft in het verleden meer dan eens met succes bewezen dat hij bedrijfsmatig tijdig kan anticiperen op de wijzigende technologie en de immer evoluerende klant, dynamiek waar elk bedrijf continu aan onderhevig is. Met de aanstelling van Jan Vereecke als voorzitter, geven we dan ook een sterk en ambitieus “yes, we can” signaal aan de sector, en dit zowel in het belang van onze leden en partners als de consument”, verklaart Sofie Geeroms, Managing Director van BeCommerce. 

BeCommerce stevig gegroeid 

De grote groei van de sector de afgelopen jaren maakt dat ook BeCommerce, sinds zijn oprichting in 2008, stevig gegroeid is. “Het voorbije decennium is de vereniging erin geslaagd om een Raad van Bestuur te engageren die gedragen wordt door ervaren professionals die de sector kennen én vertegenwoordigen. Daarnaast was BeCommerce medeoprichter van het steeds groeiende Ecommerce Europe, het platform dat het belang van de sector op Europees niveau behartigt”, vertelt Patricia Ceysens. “Volgend jaar geef ik de fakkel met veel trots door aan Jan die ik zelf een aantal jaren geleden heb aangezocht om onze Raad van Bestuur te versterken.”

 “Als langstzittend lid van de Raad van Bestuur kijk ik ernaar uit om het voorzitterschap op mij te nemen en het vertrouwen van de consumenten verder te versterken, de sector te stimuleren om verder te evolueren binnen de toenemende vraag naar dienstverlening en intussen de uitdagingen inzake werkomstandigheden en duurzaamheid aan te gaan”, reageert Jan Vereecke.