Voortaan kan je producten van meubelketen Ikea ook via Amazon online bestellen. Het is de eerste keer dat de Zweedse retailer zijn meubels via een derde partij aanbiedt.

Ikea-topman Torbjorn Loof kondigde enkele weken geleden al aan dat Ikea met externe verkopers zou beginnen samenwerken. Hij sprak echter van 2018 als startpunt voor enkele testprojecten. Een goede week later blijkt dat Ikea echter al begonnen is met het aanbieden van producten op Amazon.

Onder meer in Amerika, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië kunnen Amazon-klanten online producten van Ikea bestellen. De Zweedse retailer biedt een uitgebreide selectie van zijn eigen producten aan via de Amerikaanse webwinkel. Zo zijn onder andere iconische producten zoals de Billy-boekenkast, de Zweedse gehaktballetjes en de blauwe Frakta-zak opgenomen in het online aanbod.

Het is de eerste keer zijn dat Ikea zijn producten via een andere winkel verkoopt. Een primeur dus voor de Zweedse winkelketen, die de laatste jaren bezig is met zijn model aan te passen aan het veranderende retaillandschap.

Zo lanceerde Ikea in september een webshop met afhaalpunten in de Ikea-winkels van Anderlecht en later Zaventem, Hasselt, Bergen en Hognoul. Daarnaast zijn er nog heel wat Dockx Service Shops en City Depot-afhaalpunten die functioneren als 'Ikea Pick-up Points'. Leveren aan huis doet Ikea België voorlopig nog niet, maar Belgische klanten kunnen via Amazon vanaf nu wel (kleinere) producten van de winkelketen aan huis laten leveren.