Ignace Van Doorselaere, de voormalige CEO van lingeriegroep Van de Velde, wordt de nieuwe topman van pralinemaker Neuhaus. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Van Doorselaere was al sinds 2004 CEO van Van de Velde, maar hij kondigde in februari aan dat hij dit jaar nog zou vertrekken. Ondertussen werd in Erwin Van Laethem (ex-Essent) al een opvolger gevonden om de lingeriegroep te leiden. Van Doorselaere sprak in februari al van een “nieuwe horizon”. Ondertussen is duidelijk dat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden in de chocolade.

Neuhaus heeft bekend gemaakt dat Van Doorselaere aan het hoofd komt te staan van Neuhaus, waar hij op 1 januari 2017 Jos Linkens opvolgt nu die op pensioen gaat. Naast het bekende pralinemerk, zullen ook Jeff de Bruges en Corné Port-Royal onder zijn verantwoordelijkheid vallen.

Neuhaus maakt ambachtelijke Belgische pralines die het in meer dan 1.000 eigen winkels in 40 landen wereldwijd verkoopt. Het bedrijf is goed voor een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro.