2000 euro bruto per maand, zoveel verdient een beginnende community manager gemiddeld.

Na vier jaar ervaring ziet de community manager zijn of haar maandloon stijgen naar 2400 euro per maand, na tien jaar wordt dat 2600 euro. Daarna stagneert het loon en wordt het niet veel hoger meer. Het loon stijgt dus vrij snel tijdens het begin van de loopbaan, waarna de groei vertraagt. Als de community manager meer wil verdienen, zal wie in deze functie wil blijven naar een groter bedrijf moeten verhuizen.

Hoe groter de structuur waarin gewerkt wordt, hoe beter de community managers betaald worden. Ook de sector is belangrijk: wie in deze functie werkt een groot bedrijf, zal niet dezelfde rol en dus ook niet hetzelfde loon hebben als in een kleiner bedrijf, dat alleen lokaal actief is.

Ook belangrijk is het verschil in loon tussen de community managers die in een bedrijf werken en zij die voor eigen rekening opereren. Een zelfstandige community manager verdient gemiddeld 20% minder dan wie in dienstverband werkt. Bovendien verschilt het loon tussen de zelfstandigen ook onderling, naargelang de verworven ervaring en de klanten voor wie men werkt. 50% van de freelancers factureert minder dan 200 euro bruto per gewerkte dag, 30% rekent 300 euro bruto per dag en slechts 20% werkt tegen een dagtarief dat hoger ligt dan 300 euro.

Gondola People

Dit artikel is afkomstig van onze website Gondola People. Bent u op zoek naar een nieuwe job of rekruteert u personeel?

Klik hier