Na een eerste winkel in Antwerpen is het nu de beurt aan Brussel om His Master's Voice (HMV) te verwelkomen. De winkel komt in het winkelcentrum City2 en opent zijn deuren op 12 april 2024. 

De tweede winkel op het Europese vasteland van de Londense keten HMV komt op 12 april om 10 uur 's ochtends in het centrum van Brussel, in City2. De beroemde Britse winkelketen opende enkele maanden geleden zijn eerste winkel hier in Antwerpen, in het winkelcentrum Wijnegem. De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 585 vierkante meter en creëert 8 nieuwe banen. Met bijna 200 vierkante meter meer dan de winkel in Antwerpen wordt de winkel in Brussel "de grootste entertainmentwinkel in België qua oppervlakte", schrijft HMV in zijn persbericht. "We hopen dat onze klanten zien dat we ons inzetten om de beste muziekbestemming van de stad te worden, maar dat ze ook zien dat we aan ons aanbod hebben gewerkt om must-have assortimenten te bieden die ze nergens anders onder één dak zullen vinden", zegt Phill Halliday, algemeen directeur van HMV.

In Brussel wil de Britse detailhandelaar een assortiment van 6.000 vinylalbums en meer dan 8.000 verschillende cd's aanbieden, evenals een breed scala aan muziektechnologieën. Dit zijn ongeveer 3.500 meer vinylalbums en 4.500 meer cd's dan in de winkel in Antwerpen. Daarnaast zal HMV ook meer dan 4.000 artikelen aanbieden van franchises zoals Funko, Loungefly, Marvel, Star Wars, DC Graphic Novels, enz. en meer dan 400 T-shirtontwerpen. Ten slotte zal HMV ook 1.500 DVD-titels en meer dan 2.000 Blu-Ray en 4K UHD-titels aanbieden, waaronder beperkte collector's editions en items exclusief voor HMV. Alle klanten kunnen profiteren van uitzonderlijke aanbiedingen op de openingsdag van de winkel. Bovendien ontvangen de eerste 100 klanten die een aankoop doen een gratis popcultuur goodiebag.