De Zweedse kledingketen H&M sluit twee winkels op de Meir in Antwerpen. Enkel de flagshipstore tegenover de Stadsfeestzaal blijft. 

De winkel aan het begin van de Meir, in de Leysstraat, en de vestiging naast Primark, op het einde van de Meir, sluiten later dit jaar of begin 2022 de deuren, zo meldt vakbond ACV Puls. De twee winkels zijn beiden ruim 2.000 m² groot en hebben samen in totaal een zestigtal vaste personeelsleden.  ACV Puls wil zoveel mogelijk ontslagen vermijden door overplaatsingen en een regeling voor vrijwillig vertrek, klinkt het in een persbericht. Het moederbedrijf heeft met Weekday en Monki nog andere winkels op de Meir.

De kledingketen maakte eind vorig kaar al de intentie bekend om het aantal winkels drastisch te verminderen. Dit jaar zouden dat er wereldwijd zo’n 205 zijn, ofwel vijf procent van het totale winkelpark, dat in twee decennia aangroeide van 600 naar 5.000 vestigingen. H&M zal vooral winkels sluiten die verlies maken, en waarvan het huurcontract ten einde is. In België heeft de keten vandaag 93 winkels.