Hema schrapt 36 banen op het hoofdkantoor. Daarnaast worden 20 openstaande vacatures niet ingevuld. Dat schrijft Rtlz op basis van interne communicatie. De reorganisatie moet de woonketen helpen efficiënter te werken.

Hema ontslaat 36 banen op het hoofdkantoor, zo schrijft Rtlz op basis van interne communicatie. Concreet zouden zo’n 19 mensen met een vast contract en nog eens 17 mensen met een tijdelijk contract hun job verliezen. Tellen we daarbij de 20 vacatures die niet meer worden ingevuld, dan komen we op een totaal van 56 banen die verloren gaan.

De getroffen werknemers zijn terug te vinden bij de ondersteunende diensten van Hema, ofwel het zogenoemde 'support office'. Daar werken 700 werknemers, waarvan nu zo'n 8% verdwijnt, schrijft Rtlz. Met deze reorganisatie wil Hema vooral de efficiëntie van het bedrijf bevorderen.

Dat er met de komst van Marcel Boekhoorn als de nieuwe CEO van Hema een nieuwe wind zou waaien, was al meteen duidelijk. Het bedrijf kondigde bij zijn aanstelling namelijk aan dat er nog meer geïnvesteerd zal worden in Nederland en België, e-commerce en de internationale expansie. Bovendien werden 4 van de 8 directieleden aan de deur gezet, zogenaamd om de groeistrategie gemakkelijker en efficiënter door te voeren.

In totaal werken er zo’n 11.000 werknemers bij Hema gespreid over 9 landen.