De eigenaars van Hans Anders ondernemen een nieuwe poging om de optiekwinkelketen te verkopen, nadat eerder dit jaar een overname nog afketste op de hoge vraagprijs. Dat meldt het Financieele Dagblad.

 

In maart dit jaar probeerden de eigenaars van Hans Anders hun winkelketen al van de hand te doen. Toen vroegen ze naar verluidt 300 miljoen euro, wat potentiële kopers te veel vonden. Enkele maanden later is de winstgevendheid van het bedrijf verbeterd, en wordt een nieuwe poging ondernomen. Sinds de grootschalige renovatie van 250 Nederlandse winkels zit de omzet ook in een stijgende lijn, wat de winkelketen nu aantrekkelijker maakt voor een overname. Hans Anders zou dit jaar uitkomen op een omzet van bijna 200 miljoen euro, een groei met 10% tegenover een jaar eerder.

Volgens de Nederlandse krant het Financieele Dagblad zijn mogelijke kopers, waaronder investeringsfondsen als 3i, Lion Capital en CVC (dat in Scandinavië de brillenketen Synsam bezit), al gecontacteerd door de zakenbank Rothschild.

 

Hans Anders heeft meer dan 250 winkels in thuisland Nederland, maar is ook sterk vertegenwoordigd in ons land met 95 vestigingen. De optiekketen is verder actief in Frankrijk en sinds de overname van Direkt Optik in 2013 ook in Zweden. De brillenwinkelketen is sinds 2011 in handen van de investeringsgroepen Alpha en Alpinvest.