Een nieuwe, gratis app helpt retailers bij te houden hoeveel bezoekers ze hebben in vergelijking met de totale oppervlakte van de winkel. De stroom van bezoekers wordt geregistreerd en laat de retailer toe om nauwkeurige berekeningen te maken en een overzicht te hebben van de voorbije dag. 

Book’u is een Izegems bedrijf voor personeelsplanning dat nu nieuwe applicatie lanceert die gratis beschikbaar is voor retailers: Book’u Counter. De applicatie houdt het aantal bezoekers bij die de zaak betreden op elk moment. Dat laat de retailer toe om inzicht te hebben op de drukke momenten en conform de huidige wetgeving te werken. Op die manier kan de retailer proactief handelen om de bezoekersstromen optimaal te laten verlopen. “Gezien de huidige situatie hebben we beslist om met Book’U de Counter App te ontwikkelen om de retailer maximaal te ondersteunen. Retailers zijn vragende partij om inzicht te verwerven in het aantal bezoekers per vierkante meter en per tijdstip. Op die manier kunnen we ze helpen om hun bezoekersstroom te controleren en zo de veiligheid in de zaak waarborgen”, zegt Dieter Vanthournout, oprichter van Book’u. 

De applicatie is gratis beschikbaar in Android en iOS. Na het downloaden vraagt de app om de grootte van de zaak in te geven. Hierna kan het tellen gestart worden. Verschillende medewerkers kunnen tegelijk met de applicatie aan de slag. Op die manier wordt een overzicht gemaakt van het aantal bezoekers per tijdstip. Op het einde van de dag kan een rapport opgemaakt worden dat tot inzichten leidt. Dat laat de retailer toe om de bezoekersstroom te beheersen in de nabije toekomst.  De website van de applicatie vindt u hier