Geert Kampschöer wordt de nieuwe algemeen directeur bij Blokker België. Daarmee volgt hij Rob Schuyt, interim CEO van de Belgische Blokker-winkels, op die op 14 februari 2019 zijn functie neerlegt.

Geert Kampschöer is een ondernemer en consultant met ervaring in het leiden van ondernemingen in transitie. Zo is hij tot op heden business director bij Joining Minds Advies en Implementatie en werkte hij in het verleden onder meer als managing director bij Planet Internet Holding en als directeur bij Young & Rubicam Group.

Ter herinnering, na enige strubbelingen over de toekomstvisie van Blokker, besloot Bernd Bosch vorig jaar in april om de handdoek in de ring te gooien en zijn functie als CEO van blokker België neer te leggen. Sindsdien wordt hij vervangen door  Rob Schuyt, die mee hielp om Blokker terug op de rails te krijgen dankzij een uitgebreid vernieuwingsplan. Dat focust onder meer op de verbetering van de productbeschikbaarheid, de introductie van een aantrekkelijker folderbeleid, een verbeterde prijszetting van het nieuwe assortiment, en de opleiding van personeel rond ‘operational excellence”. Vanaf 14 februari geeft Rob Schuyt de fakkel door.

Blokker heeft in 2018 belangrijke vooruitgang geboekt met de transformatie van het winkelconcept. Het transformatieplan dat in 2017 werd opgestart met gewijzigd assortiment is door de klanten positief ontvangen. Het tempo waarin de investeringen in 2019 plaatsvinden is aangepast in verband met het verkoopproces van de Blokker-bedrijven, waaronder Blokker, klinkt het verder in een persbericht.

“Op verzoek van Rob Schuyt en in goed overleg met Blokker Holding is besloten de samenwerkingsovereenkomst te beëindigen. Blokker Holding dankt Rob Schuyt voor zijn belangrijke bijdrage in de afgelopen periode en verwelkomt Geert Kampschöer”, reageert het bedrijf.

Volgens non-food retailexpert Chris Van Wesemael (Gondola Group) maakt net het feit dat Geert Kampschöer al vaker ondernemingen in transitie leidde, van hem een geschikte kandidaat om Blokker België te leiden. "Hij is een soort dokter die deze zieke patiënt misschien nog kan redden. Al is het natuurlijk te hopen dat hij niet de vitale organen beschadigd."