De CEO's van Ahold Delhaize en Mondelez International zijn voorgesteld als de nieuwe covoorzitters van het Consumer Goods Forum, een organisatie die retailers en fabrikanten samenbrengt met als doel positieve verandering in de sector te stimuleren.

"Frans Muller, voorzitter en CEO van Ahold Delhaize, en Dirk Van de Put, voorzitter en CEO van Mondelēz International, nemen het roer over als de nieuwe covoorzitters van het Consumer Goods Forum, met als doel om de acties van de sector te versnellen die de dringende uitdagingen waar de mens en de planeet voorstaan, aanpakken”, kondigde de internationale organisatie, die meer dan 400 bedrijven samenbrengt waaronder Alibaba, The Coca-Cola Company, Carrefour, Nestlé en Unilever, woensdag aan. De komende twee jaar zal het duo verantwoordelijk zijn voor het mobiliseren van nieuwe leden voor het Consumer Goods Forum om nog meer vooruitgang te boeken binnen een aantal belangrijke domeinen: ontbossing, het gebruik van plastic, mensenrechten, het welzijn van werknemers en het C02-neutraal maken van de aarde.

“We moeten onze aanpak delen”

"Het Consumer Goods Forum wordt geleid door CEO's die de kracht hebben om samen te komen om vooruitgang op grote schaal te versnellen, en ik ben vereerd om de rol van medevoorzitter op mij te nemen," vertelde Frans Muller. "De uitdagingen waar de mens en de planeet mee geconfronteerd worden  zijn ongekend en geen enkel bedrijf, overheid of organisatie kan ze alleen aanpakken - daarom moeten we onze aanpak delen." Dirk Van de Put benadrukte daarnaast dat "de FMCG-sector een sleutelrol speelt in de overgang naar een groenere, gezondere en veerkrachtigere toekomst. Veel bedrijven boeken grote vooruitgang op het gebied van duurzaamheid - en er zijn inspirerende voorbeelden van leiderschap en innovatie onder de leden van het Consumer Goods Forum - maar we moeten allemaal een stap verder gaan. Nu is het tijd om onze samenwerking en oplossingen te versnellen om verandering te stimuleren die de planeet beschermt en welvarende gemeenschappen garandeert."