Fnac Darty zou exclusieve onderhandelingen voeren voor de overname van Nature & Découvertes, een lifestyle bedrijf actief in Frankrijk, maar ook in België, Zwitserland, Luxemburg en Duitsland. Dat schrijft Le Figaro.

We wisten al dat Fnac Darty van plan was om een bedrijf over te nemen. Maar nu vernemen we ook dat het onlangs zijn oog heeft laten vallen op Nature & Découvertes, een Frans bedrijf gespecialiseerd in welzijn, reizen, wandelen, spelletjes en speelgoed, smaken, astronomie, juwelen en boeken. Volgens Le Figaro zou Fnac Darty momenteel exclusieve gesprekken voeren met de keten.

Vandaag heeft de oprichtersfamilie Lemarchand 85% van het kapitaal van Nature & Découvertes in handen. Dat Fnac Darty interesse heeft in dit bedrijf heeft vooral te maken met het lifestyle en milieuvriendelijke assortiment dat verschillende productcategorieën bevat. Hierdoor kan Fnac Darty zijn eigen gamma uitbreiden.

Momenteel bezit Nature & Découvertes 81 winkels in Frankrijk, 3 in België, 1 in Luxemburg, 8 in Zwitserland en 2 in Duitsland. De retailer behaalde een omzet van ongeveer 205 miljoen euro. Een overname, zelfs al is die maar gedeeltelijk, zou het bedrijf toelaten om zijn groei in het buitenland te versnellen.