Ons land kent sinds kort een boom van quick commercebedrijven, met de komst van spelers als DingDong (Brussel), kort erna gevolgd door Gorillas (Brussel en Antwerpen). Vandaag is het de beurt aan de Belgische start-up eSupply om officieel van start te gaan in Vlaanderen.

Na een test van een jaar in Leuven gaat de ultrasnelle leverdienst eSupply officieel van start in Vlaanderen. Mede-oprichter Laurens Zerbib: “We zijn vorig jaar in Leuven gestart met onze diensten en we breiden het concept vandaag uit naar Gent en Antwerpen.” eSupply biedt precies dezelfde diensten aan als Gorillas, op enkele details na. “We hebben dezelfde prijzen, maar voeren de leveringen uit tussen 19u en 1u, in tegenstelling tot Gorillas, dat om 23u stopt met leveren. We bieden ook verschillende kortingbons en andere promoties aan, waardoor we op dit moment de goedkoopste speler op de markt zijn.”

Een thuislevering per fiets gebeurt gegarandeerd binnen 15 minuten (tegenover 10 minuten bij Gorillas), voor een aankoop van minstens 10 euro (geen gespecificeerd bedrag bij Gorillas). De kosten voor de levering bedragen 2,9 euro (bij 1,80 euro bij Gorillas). Het voordeel van eSupply, volgens Laurens Zerbib? “We zijn een Belgische start-up. Dat is zonder twijfel één van de sleutelelementen in ons succes.” In navolging van DingDong, dat begin juni van start ging in Elsene (Brussel), gebruikt eSupply ook vaste contracten voor zijn medewerkers. “In tegenstelling tot Deliveroo of Uber Eats, die werken met zelfstandige medewerkers, nemen we onze mensen aan als studenten of flexi-jobbers en betalen we hen per uur en niet per boodschap.” Op lange termijn wil de start-up zijn concept uitbreiden naar andere Belgische, maar ook Belgische steden.