Ultrasnelle boodschappenleverancier Gorillas gaat van start in Brussel. Het Duitse bedrijf, dat belooft boodschappen in tien minuten aan huis te brengen, is op zoek naar fietskoeriers in de hoofdstad. Eerder berichtte Gondola al dat DingDong heel recent gestart is in Brussel.

De markt van de snelle boodschappenleveringen groeit als kool. Eerder doken ultrasnelle leveranciers van boodschappen al op in grote steden als Londen en Amsterdam, nu komen ze ook naar Brussel. Gorillas is op zoek naar fietskoeriers om zijn dienst op te starten, zo ontdekte Gondola. “Je moet per fiets boodschappen leveren vanuit onze opslagplaats”, zo staat te lezen in de jobomschrijving.

Gorillas belooft boodschappen aan huis te leveren in amper tien minuten. Het Duitse bedrijf is volop bezig met zich overal in Europa te vestigen. Binnen een jaar na oprichting heeft het bedrijf vestigingen geopend in meer dan twaalf Europese steden. Het is al nadrukkelijk aanwezig in Nederland, waar het in verschillende steden in het straatbeeld te zien is, nu volgt ook Brussel en wellicht ook andere Belgische steden.

Gorillas wil naar eigen zeggen de ‘convenience retail’ herdefiniëren. “Met onze levering van boodschappen binnen tien minuten zorgen we voor een disruptie in het supermarktlandschap, één van de grootste markten die nog steeds in handen is van de traditionele spelers”, zo klinkt het. Gondola probeerde Gorillas te bereiken, maar kreeg geen reactie.