Een zucht van opluchting bij liefhebbers van seksspeeltjes en pikante lingerie: drie winkels van Pabo gaan opnieuw open onder de vleugels van de Vlaamse erotiekketen Babylon Loveshop. Het gaat om de winkels in Aartselaar, Wetteren en Roeselare.

Als de naam Babylon Loveshop u niets zegt, is dat niet zo vreemd: de winkelketen heeft tot nu toe alleen winkels in Wallonië en net over de grens in Frankrijk, maar opent nu dus ook winkels in Aartselaar, Wetteren en Roeselare. Daarmee heeft de keten de drie winkels van Pabo overgenomen die het best presteerden. Er wordt nu al druk gewerkt aan de herinrichting van de winkels, meldt Het Nieuwsblad.

Erotiekbedrijf Pabo ging in juli dit jaar failliet. Eind augustus was er bij de winkels in Aartselaar, Roeselare en Wetteren een uitverkoop waar heel wat volk op af kwam. Het bedrijf valt sinds 1999 onder het Duitse Beate Uhse. De webshop van Pabo en Beate Uhse zijn overgenomen door EDC, de eigenaar van EasyToys.nl. Wat er met de winkel in Amsterdam gaat gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. De verschillende webshops van Pabo (waaronder pabo.be) hebben na het faillissement wel vrij snel een nieuwe eigenaar gevonden. EDC, dat ook al EasyToys.nl uitbaat, nam toen alle e-commerceactiviteiten over.