Doen we onze boodschappen binnenkort met zijn allen per boot? Daar lijkt het wel op, als we Delhaize mogen geloven. De retailer opent in maart een nieuwe AD Delhaize in het Hasseltse Quartier Bleu die ook per boot bereikbaar zal zijn. Zo meldt De Standaard. 

Te voet, met de fiets of met de auto boodschappen doen…dat kennen we allemaal. Maar waarom niet per boot? Op dat idee kwam Delhaize dat volgend jaar in maart een AD Delhaize zal openen in het Quartier Bleu in Hasselt. Die winkel zal immers ook beschikbaar zijn per boot. Al hoeven klanten die liever met de fiets, de auto of te voet komen, niet meteen te panikeren. Zij kunnen de nieuwe winkel nog gewoon met hun favoriete vervoersmiddel bereiken, laat woordvoerder Roel Dekelver ons weten. 

Het nieuwe verkooppunt, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 2.000 m2, zal neerstrijken aan de Jachthaven en is gelegen vlak bij nieuwe woningen en 7 andere retailers als Fnac, de Nationale Loterij, AS Adventure, Juttu, het restaurant BBQ Rauw en de koffiebar Sweet Coffee.

Klanten kunnen gebruikmaken van de publieke ondergrondse parking die aan de lage kade wordt aangelegd en waar maar liefst 1.800 parkeerplaatsen voorhanden zijn. Bovendien kunnen schippers aanmeren aan de Quartier Bleu-kade, waarna ze snel boodschappen kunnen doen en kunnen voortvaren. 

En dat is niet het enige. De nieuwe AD Delhaize denkt ook aan het milieu en pakt daarom uit met een energiezuinige koelinstallatie. Daarnaast verkiest de retailer de korte keten en biedt het daarom heel wat producten uit de regio aan. 

Premières images du projet