#8 Drie jaar na de coronapandemie vond in Düsseldorf opnieuw EuroShop plaats, één van de grootste retailbeurzen ter wereld en daarom ook één van de afspraken die we absoluut niet wilden missen. Onze redactie maakte een selectie van de belangrijkste innovaties. Ontdek ze in onze serie. Nu is het aan Diebold Nixdorf dat zijn intelligentere terminals voorstelt.

Deze Duits-Amerikaanse fabrikant is hier praktisch thuis, vanwege gevestigd in het nabijgelegen Padderborn, waar gewoonlijk ook de trouwe klanten worden uitgenodigd voor een bredere presentatie van alle nieuwe tools. Maar EuroShop is zo’n belangrijke showcase dat het bedrijf de beurs uiteraard niet links laat liggen. Innovatie is het motto, en dat in verschillende vormen. Allereerst met de DN Series self-checkoutterminals, die steeds moduleerbaarder worden en op alle situaties kunnen inspelen, met in het bijzonder de nieuwe DN Series Easy One, waarvan het afneembare scherm kan worden gebruikt als selfservicekassa of als checkoutterminal die door het verkooppersoneel wordt bediend.

 Diebold Nixdorf
©

Gondola

 Diebold Nixdorf
©

Gondola

Opmerkelijk is ook de Vynamic Smart Vision ‘Age Verification’-oplossing: als de klant artikelen scant waarvoor een minimumleeftijd geldt, biedt het systeem hem de mogelijkheid om automatisch te verifiëren bij de kassa. Er wordt een foto van zijn gezicht genomen, die niet wordt opgeslagen om te voldoen aan de GDPR-regels ter bescherming van de privacy. Deze wordt geanalyseerd met een systeem van artificiële intelligentie dat beslist of de leeftijd overeen lijkt te komen met de minimumvereiste, en wanneer goedgekeurd de transactie laat doorgaan en afsluit. Interessant: zelfs als de klant een mondmasker draagt, is het systeem in staat een beslissing te nemen met een zeer hoge mate van betrouwbaarheid.

Het Diebold Nixdorf-softwareplatform kan ook worden gebruikt om andere klantendiensten te verlenen, zoals in een demo wordt gedemonstreerd: de klant krijgt van de winkelier een virtuele bon voor een koffie aangeboden, en de bereiding van de koffie door de machine wordt ontgrendeld door de Diebold Nixdorf-API in dialoog met de IT-infrastructuur van de retailer.

Tomra

Benieuwd naar het vorige artikel uit onze serie? 

Klik hier!
Tomra