Sergio Herman en Syrco Bakker, chef-kok van Pure C, openden afgelopen weekend een takeway pop-up: Deli. Klanten vinden er niet alleen gerechten van Pure C, Blueness, AIRcafé, Frites Atelier en AIRrepublic, de restaurants van de twee koks, maar ook een breed gamma aan lokale producten.

‘“Lieve mensen, de afgelopen intense periode heeft ons geïnspireerd om op een nieuwe manier te ondernemen”, met die woorden beginnen chef-koks Sergio Herman en Syrco Bakker, bekend van restaurant Pure C, de bekendmaking van hun nieuwe concept: Deli. Deze exclusieve pop-up die neerstrijkt in de Leopold De Waelplaats in Antwerpen, biedt takeawaygerechten en een uitgebreid gamma aan lokale producten. De aanleiding van dit nieuwe pop-up concept? De coronacrisis. Door de lockdown moesten de restaurants van Sergio Herman en Syrco Bakker tijdelijk sluiten, en bovendien werd ook het culinaire event van Sergio Herman: FoodFest, dat jaarlijks plaatsvindt in Cadzand Bad, uitgesteld tot 2021. “FoodFest brengt al sinds 2015 een combinatie van food, drinks, music en talks en dat is éxact waar we met Deli op focussen”, verduidelijken de chef-koks. 

In de pop-up vinden klanten gerechten afkomstig van de twee restaurants van de chef-koks: Pure C, Blueness, AIRcafé, Frites Atelier en AIRrepublic, Zo staat er onder meer Indo Nasi “Syrco”, vissoep Oud Sluis, maar evengoed Indian butterchicken, miso aubergine of croque burrata op het menu. En dat is niet alles: de pop-up wil ook een platform bieden aan lokale boeren, merken en ondernemers door een brede selectie aan lokale producten te verkopen. “In samenwerking met #Boerentrots – de beweging met een hart voor boeren - zetten we wekelijks een boer zijn pure producten en stiel in de kijker. Ook in de gerechten wordt gebruik gemaakt van de lokale voedselproducten. Voor ons een vanzelfsprekendheid waarmee we de Deli-klanten willen inspireren ook #Boerentrots te worden”, besluiten de koks. 

De pop-up zal nog tot en met 31 juli 2020 geopend zijn. Klanten kunnen er terecht van woensdag tot en met zondag, van 12 tot 22 uur. Belangrijk detail: reservaties zijn niet mogelijk. Deli werkt immers enkel met een walk-by takeout.