Delhaize stopt volgende zaterdag met bestellingen via zijn afhaaldienst Collect. Daardoor kan het personeel worden ingezet om de rekken in de winkels te helpen aanvullen. Daarnaast is de retailer ook sinds gisteren gestopt met promoties om het hamsteren tegen te gaan.

Na ons bezoek aan enkele winkels waaronder Delhaize, waar het personeel er geen geheim van maakte dat het moeilijk zou zijn om de afhaaldienst Collect nog voor te zetten, is er nu ook officieel de bevestiging dat Delhaize de dienst tijdelijk opschort. Daarmee volgt de supermarkt Colruyt dat eerder al besloot om Collect&Go-bestellingen niet meer in de winkel rond te halen, maar enkel nog in 2 rondhaalcentra.

Delhaize legt uit dat het personeel dat tot voor kort instond voor het picken nu de medewerkers die instaan voor het aanvullen van de rekken kunnen helpen. Door de paniekaankopen die nog steeds blijven doorgaan, heeft het personeel het immers erg lastig om de rekken op tijd te bevoorraden. Veel klanten staan immers nog voor de opening van de winkel te wachten om binnen te kunnen, om vervolgens een grote voorraad in te slaan, waardoor andere klanten niks meer hebben.

En dat is niet het enige wat Delhaize besloten heeft. Zo heeft het sinds gisteren ook al zijn promoties stopgezet, inclusief zijn folder. Op die manier wil de supermarkt het hamsteren voorkomen en het personeel meer tijd geven om zich te focussen op hun hoofdtaak: het aanvullen van de rekken.