Colruyt Group heeft besloten om geen Collect&Go-bestellingen meer rond te halen in de Colruyt-winkels. Het is te druk waardoor het picken praktisch niet meer haalbaar is. De bestellingen worden voortaan enkel verzameld in de 2 rondhaalcentra.

Colruyt Group pakt vandaag uit met nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo volgt het enerzijds de nieuwe maatregelen die sectorfederatie Comeos zopas voorstelde, waaronder het aanbieden van handschoenen aan kassamedewerkers, extra schoonmaakbeurten in winkels of het limiet op het aantal klanten per vierkante meter. Anderzijds heeft de groep ook besloten om producten voor Collect&Go-bestellingen niet meer in de winkel te picken. “We zetten het rondhalen van bestellingen in onze Colruyt-winkels tot nader order stop”, verklaart Hanne Poppe, woordvoerster bij Colruyt. “Door het grote aantal klanten in onze winkels, is het vandaag onmogelijk om daar Collect&Go-bestellingen rond te halen. We kunnen wel nog steeds bestellingen rondhalen in onze 2 rondhaalcentra en op die manier zo’n 90 Collect&Go-afhaalpunten beleveren. We zullen dus opnieuw klanten moeten teleurstellen, en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan. We werken zo hard we kunnen.“

En er is meer: de groep sluit alle fysieke winkels van Dreamland, Dreambaby en Fiets! vanaf 18 maart. De maatregel geldt ook voor de tweedhandswinkels van Newstory en de Tuin & Terras pop-ups van Dreamland. De online webshops van deze drie winkelformules en Collishop blijven daarentegen wel open, net als de Collishop-afhaalpunten in de winkels van Colruyt Group.