Van Moer Distribution heeft met Delhaize een nieuw contract getekend voor de bevoorrading van de winkels in België en Luxemburg. Het transportbedrijf start tevens met een proefcontract met Colruyt. Dat meldt het gespecialiseerde magazine Truck & Business.

De samenwerking tussen Delhaize en Van Moer Group startte in 2012, nadat die laatste de huistransporteur van supermarktenketen, Wambacq-Peeters uit Zellik, had overgenomen. Dat betekende meteen de intrede van de transportgroep, die tot dan vooral haven- en industriegericht was, in de distributie voor de retailsector. Die overname was gekoppeld aan een contract met Delhaize dat in februari 2017 afloopt.

Van Moe Distribution heeft nu een nieuw akkoord voor drie jaar afgesloten, dat voorziet in een uitbreiding van de activiteiten, zegt Jo Van Moer, de topman van de logistieke groep uit Zwijndrecht (nabij Antwerpen) in een interview met het gespecialiseerde magazine Truck & Business. Er reden al 86 vrachtwagens voor de bevoorrading van de Delhaize-supermarkten, maar nu komen er een 38 bij.

Colruyt

Van Moer Distribution heeft inmiddels ook een andere grote retailer als klant. In het interview zegt Jo Van Moer dat zijn bedrijf sinds kort ook voor Colruyt rijdt. “Het is voorlopig een contract van slechts een jaar met twee vrachtwagens, maar met het vooruitzicht van de inzet van een twintigtal wagens”, luidt het.

(foto copyright Eric Duckers)